Waar vandaan: SeniorenNetMagazine > Financieel

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser



Financieel

Hoe je geld zonder risico beleggen

Misschien heb je geen geld over om te beleggen. Maar mogelijk wil je toch wat van je zuurverdiende spaarcenten beter laten renderen dan nu het geval is. Kan dit al met kleine bedragen, en wat zijn de risico's?

>> Lees verder Reageer

december 2023

Hoe rijk (of arm) zijn de senioren echt?

We leven - zo lezen we toch overal - in een van de meest welvarende landen ter wereld. Maar geldt dat wel voor iedereen? Steeds meer senioren hebben het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen, zeker wie niet over een goed gespekte spaarrekening beschikt.

>> Lees verder Reageer

november 2023

Successierechten berekenen en betalen

Nee, ik denk ook niet graag over later, wanneer ik er niet meer zal zijn. Maar voor de gemoedsrust is het toch beter dat je dat wel doet. Je nalatenschap tijdig regelen is zeker nodig. Je vermijdt er heel wat problemen voor je nabestaanden mee. Maar hoe worden de successierechten nu eigenlijk berekend? Notaris.be pluist het voor ons uit.

>> Lees verder Reageer

juni 2023

De voor- en nadelen van kleine beleggingen

Zou je willen beleggen voor jezelf of je (klein)kinderen maar weet je niet goed hoe te beginnen? Voorzichtig zijn is de boodschap. Het kan ook met kleinere bedragen zodat je gaandeweg kan leren beleggen, want dit is niet iets waar je zomaar aan begint. We zetten de voor- en nadelen van de diverse beleggingsmogelijkheden op een rijtje met enkele praktische voorbeelden.

>> Lees verder Reageer

mei 2023

Een stukje erfenis belastingvrij doorgeven aan je kinderen

Maak je je soms zorgen over wat je later aan je kinderen zal nalaten? En vooral, hoe je de kosten kan beperken? Met de zogenaamde doorgeefschenking kan je dit in sommige gevallen zelfs volledig belastingvrij doen binnen een jaar na je overlijden.

>> Lees verder Reageer

mei 2023

Beleggen met weinig geld en zonder risico

Ben je ook op zoek naar beter rendement voor je spaargeld? Met de gouden regel dat je dit nooit mag doen met geld dat je onmiddellijk nodig hebt zijn er diverse mogelijkheden om met kleine bedragen toch zonder al te veel risico te beleggen.

>> Lees verder Reageer

april 2023

Waarom aan successieplanning doen?

Nadenken over je eigen overlijden, is niet prettig. Maar bij belangrijke momenten in het leven kan het nuttig zijn om elkaar extra te beschermen. Door aan successieplanning te doen neem je zelf de touwtjes in handen.

>> Lees verder Reageer

maart 2023

Hoe je digitale nalatenschap regelen

Sommige documenten moet je verplicht bijhouden. De belangrijkste documenten soms zelfs levenslang. Maar hoe verzamel en bewaar je een levenslange ‘administratie’? Simpel: online. Izimi biedt een digitale oplossing voor iedereen die zijn papieren netjes wil bijhouden. Meer nog, Izimi zorgt dat al je documenten (of een deel ervan) veilig en wel bij je erfgenamen geraken

>> Lees verder Reageer

maart 2023

Heb je je zaken al geregeld?

Niemand denkt graag na over zijn eigen dood. Maar door aan successieplanning te doen kan je ervoor zorgen dat wanneer dat moment er is je nabestaanden niet in de problemen komen en er geen conflicten over je vermogen zijn.

>> Lees verder Reageer

februari 2023

Beleggen in vastgoed of niet?

De prijzen van vastgoed lijken na een forse stijging even te stabiliseren, maar toch. Is beleggen in een huis of appartement nog altijd een goede investering?

>> Lees verder Reageer

februari 2023

Is goud een goede investering?

Op de vraag of goud een goede belegging is zouden we kunnen antwoorden met de dooddoener 'het kan vriezen en het kan dooien...' Feit is dat goud in de portefeuille van menig belegger een plaatsje vindt. Terecht of niet?

>> Lees verder Reageer

januari 2023

Vlaamse in- en uitvoer groeide sterk in coronatijden

Corona heeft onmiskenbaar een invloed op ons dagelijks leven, maar toch doet de economie het lang niet slecht. Meer zelfs, vorig jaar groeiden zowel de uitvoer als in invoer in Vlaanderen sterk. Dit blijkt uit de cijfers van statistiekvlaanderen.be. Een paar opvallende feiten: voertuigen zijn ons voornaamste export- en importproduct, en het Vlaams Gewest is goed voor 81% van de totale Belgische goederenuit- en invoer.

>> Lees verder Reageer

maart 2022

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark
Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.
Untitled Document