Waar vandaan: SeniorenNetMagazine > Leven in balans

SenNetMagazine

dé nieuwsbrief voor de actieve 50-plusser



Leven in balans

Een oude wekker die wat olie nodig heeft

Ben Boomer noemt zichzelf gekscherend weleens 'een oude knar'. Hij neemt elke nieuwe dag zoals die komt en probeert er het beste van te maken.

>> Lees verder Reageer

januari 2024

Het nieuwe jaar gezond inzetten

Heb je de feestelijkheden goed verteerd, of ben toch over de schreef gegaan? Een nieuw jaar beginnen is klassiek voor de velen de aanleiding om goede voornemens te maken (in de wetenschap dat we allicht toch weer niet kunnen volhouden). Deze tips helpen je alvast om het nieuwe jaar gezond in te zetten.

>> Lees verder Reageer

januari 2024

Waarom je best stopt met sorry te zeggen en met dit alternatief start

Een verandering in taalgebruik kan soms een verandering in levenshouding teweegbrengen. 'Sorry' zeggen is een reflex, maar vaak past 'dankjewel' beter bij de situatie. Dit zijn vijf situaties waarin een welgemeend 'dankjewel' meer zegt dan een routinematig 'sorry'.

>> Lees verder Reageer

december 2023

Herontdek je vitaliteit: 5 praktische stappen voor een energieker leven

Heb je een boost nodig om je vitaliteit op te krikken? Deze 5 praktische stappen kunnen je op weg helpen.

>> Lees verder Reageer

november 2023

De kracht van luisteren

Echt luisteren naar wat iemand te zeggen heeft: het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Toch is het goud waard, weet lifecoach Wim Annerel.

>> Lees verder Reageer

november 2023

De psychologie van eenzaamheid

Niet dat we ze graag schrijven, die artikels over eenzaamheid. En we willen er onze lezers ook niet constant mee om de oren slaan, maar helaas. Eenzaamheid is een van de grootste gevaren van onze hedendaagse samenleving, en al te vaak rust er een taboe op.

>> Lees verder Reageer

oktober 2023

'Junior' en 'senior': twee evenwaardige levensfases

We spreken van 'senioren', maar waarom niet van 'junioren'? Deze termen zouden perfect 'oud' en 'jong' kunnen vervangen. Het gaat om twee belangrijke levensfasen die elk hun waarde en schoonheid hebben.

>> Lees verder Reageer

oktober 2023

Het belang van de herfst in ons leven

De herfst is weer in het land! Het ideale seizoen voor wie de zomer te warm vindt en de winter te koud.

>> Lees verder Reageer

september 2023

De Vier Neigingen: Welke resoneert het meest met jou?

Heb je ook bepaalde verwachtingen die niet altijd ingelost worden? Onze huiscoach Wim Annerel leert ons hoe hier mee om te gaan.

>> Lees verder Reageer

september 2023

Waarom afwijzing zo'n diepe pijn veroorzaakt (en wat je eraan kan doen)

Niemand wordt graag afgewezen. Onze lifecoach Wim Annerel legt ons uit waarom het zoveel pijn kan doen.

>> Lees verder Reageer

september 2023

Dit is de eigenschap die het verschil maakt

Sosm denken we weleens dat we vooral geluk nodig hebben om het te 'maken' in het leven. Klopt niet, weet onze huiscoach Wim Annerel. Wat dan wel? Dat lees je in dit artikel.

>> Lees verder Reageer

augustus 2023

5 eenvoudige manieren om je levensvreugde te verhogen

Het streven naar geluk is een universele menselijke ervaring. We zijn allemaal op zoek naar dat ene ding, die ene ervaring of dat ene moment dat ons een gevoel van voldoening en vreugde geeft.

>> Lees verder Reageer

augustus 2023

De magie van de 90-seconden regel

Ben je ooit overstuur geraakt en heb je je afgevraagd hoe je uit die spiraal van negatieve emoties kon komen? Er is een eenvoudige techniek, bedacht door de Amerikaanse neurowetenschapper Jill Bolte Taylor, die ons kan helpen om onze emotionele reacties beter te begrijpen en te beheersen: de 90-seconden regel.

>> Lees verder Reageer

juli 2023

Hoe je welzijn waarborgen

Het is al bij al tot nu toe een behoorlijk mooie zomer geweest. Geniet ervan, zou ik zeggen! Toch zijn er enkele aandachtpunten waar je best rekening mee houdt om zorgeloos van deze dagen te genieten.

>> Lees verder Reageer

juli 2023

Zorg dragen voor een oudere persoon

Vroeger was het normaal dat in gezinsverband zorg werd gedragen voor oudere personen, maar door ons drukke leven is dit steeds minder het geval. Doe jij het wel nog voor iemand uit je naast omgeving? Misschien zijn er momenten dat je het minder ziet zitten. Dit artikel kan je wellicht inspiratie bieden.

>> Lees verder Reageer

juli 2023

Laat je niet door angsten verlammen

Er rust nog steeds een taboe op angststoornissen, een aandoening die zowel jongeren als ouderen treft. Hoe kunnen we angsten (h)erkennen, voorkomen en eventueel behandelen?

>> Lees verder Reageer

juli 2023

Hoe je weerbaarheid verhogen

Vind je van jezelf dat je best waar weerbaarder zou mogen zijn? Ongeacht je leeftijd is de manier hoe je in het leven staat belangrijk om eventuele tegenslagen en ongemakken het hoofd te bieden.

>> Lees verder Reageer

juli 2023

Je leven leven: een leidraad voor wat werkelijk telt

Het leven kan soms aanvoelen als een zandloper, de korrels tijd die gestaag door je vingers glijden. Hoe vaak heb je niet gedacht: "Als ik toch eens meer tijd zou hebben voor wat echt belangrijk is"? Dat gevoel kan ontmoedigend zijn, maar vrees niet! Er zijn bewezen strategieën die je kunnen helpen de klok in je voordeel te laten tikken. Laten we ze samen ontdekken.

>> Lees verder Reageer

juli 2023

Hoe eenzaamheid doorbreken

Op het gevaar van in herhaling te vallen: eenzaamheid is een van de grote bedreigingen in onze moderne maatschappij. Toch rust hier vaak nog een taboe op. En dat moet dringend doorbroken worden, want niet minder dan 46% van de Vlamingen (dus bijna de helft) voelt zich soms tot altijd eenzaam. Maar - goed nieuws - eenzaamheid valt gelukkig in vele gevallen te doorbreken.

>> Lees verder Reageer

juni 2023

Zo maak je een einde aan zelfsabotage

Soms maken we het onszelf moeilijk. Heb jij ook weleens het gevoel dat je jezelf saboteert? Onze lifecoach Wim Annerel geeft een aantal eenvoudige tips om dit te voorkomen.

>> Lees verder Reageer

juni 2023

Eenvoudige relaxatieoefeningen die je thuis kan doen

Het leven kan druk zijn, ook voor wie al wat meer jaren op de teller heeft. Het is belangrijk om af en toe tijd voor jezelf uit te trekken. We selecteerden een aantal eenvoudige relaxatieoefeningen die je gewoon bij je thuis en zonder hulpmiddelen kunt uitvoeren om tot rust te komen.

>> Lees verder Reageer

juni 2023

Omarm je eigen talent(en)!

Sommige mensen denken van zichzelf dat ze niets kunnen. Dat is jammer, en onwaar. Iedereen heeft wel een talent, hoe klein het ook mag lijken. Kijk in de spiegel en focus voor één keer op wat je wel goed kan. Nog dit: je bent nooit te laat om een nieuw talent te ontwikkelen of een bestaand sluimerend talent te laten rijpen.

>> Lees verder Reageer

mei 2023

Van 'zou' naar 'doe': de kunst van succesvol communiceren

Heb je ook van die momenten dat je bepaalde dingen zou willen doen, maar je weet niet hoe? Wim Annerel geeft de nodige praktische tips mee om in de toekomst succesvol te zijn.

>> Lees verder Reageer

april 2023

Je smartphone heeft ook een uittoets...

Ben je intussen ook verslaafd geraakt aan je smartphone, of heb je er nog altijd geen? De 'zakcomputer' is voor veel mensen niet meer uit hun leven weg te denken. Een ongetwijfeld nuttig instrument, maar er is steeds meer nood aan 'smartphone-etiquette'. Want dit toestel is niet zo ongevaarlijk als het lijkt.

>> Lees verder Reageer

april 2023

Blijf niet bij de pakken zitten!

Alleen wonen betekent niet automatisch dat je eenzaam bent of moet zijn. Heb je geen partner, dan is het zeker toch mogelijk om van je leven te genieten. Er is maar één devies: blijf niet bij de pakken zitten en maak van deze dag het beste!

>> Lees verder Reageer

maart 2023

Hoe je kunt stoppen met alles persoonlijk op te vatten

Vat je wat misschien als een grappige opmerking zonder meer bedoeld is soms als een belediging op? Dat kan vervelend zijn en je gevoel van eigenwaarde kwetsen. Lifecoach Wim Annerel leert ons hoe hier mee om te gaan.

>> Lees verder Reageer

maart 2023

Leren positief denken

Vind je de term 'positief denken' iets voor softies? Niet is minder waar! Zelfs in onze donkerste dagen kan een positieve mindset een gunstig effect hebben op je lichamelijk en geestelijk welzijn.

>> Lees verder Reageer

januari 2023

Waarom breien zo hip is

Breien was vroeger iets voor oudere dames of watjes. Maar nu is handwerk (waaronder ook naaien) 'cooler' dan ooit... Haal dus gerust de breinaalden boven zonder je te schamen...

>> Lees verder Reageer

januari 2023

De kunst van positief denken

Had je bij het begin van het jaar goede voornemens gemaakt? Wellicht zijn er een aantal al gesneuveld. Maar het is nooit te laat om positief te denken.

>> Lees verder Reageer

januari 2023

De voor- en nadelen van sociale media

Sociale media zijn, of we nu willen of niet, niet meer uit onze maatschappij weg te denken. Volgens sommigen een zegen, anderen zien er dan weer een vloek in.

>> Lees verder Reageer

januari 2023

Hoe jouw brein op zoek is naar slecht nieuws

Ben je ook zo beducht voor slecht nieuws? Voorzichtig zijn kan uiteraard geen kwaad, maar sommige mensen zijn zodanig argwanend dat het hun leven dreigt te verlammen.

>> Lees verder Reageer

januari 2023

Onze beste wensen voor 2023!

De redactie van SenNet Magazine wenst iedereen een geweldig 2023!

>> Lees verder Reageer

januari 2023

Hoe je meer kunt dankzij het Galatea-effect

Twijfel je soms aan jezelf? Dat is nergens voor nodig, oordeelt onze huiscoach Wim Annerel.

>> Lees verder Reageer

december 2022

Genieten van de laatste dagen van het jaar

Leef je deze dagen op weg naar 2023 ook aan een wat rustiger tempo? We hopen het van harte, want het is voor velen een bewogen jaar geweest. Genieten staat voorop in de hoop op een prachtig nieuw jaar.

>> Lees verder Reageer

december 2022

Dit is hoe tijdreizen je geluksgevoel vergroot

Het geluk ligt soms in een klein hoekje... Deze week geeft lifecoach Wim Annerel ons tips mee om door 'tijdreizen' je geluksgevoel te vergoten.

>> Lees verder Reageer

december 2022

Bereid lichaam en geest voor op de winter

Met eindejaar dat al in de verte lonkt komt ook de winter langzaam in zicht. Je lichaam (en geest) op dit seizoen voorbereiden is geen ijdele boodschap. De dagen worden merkelijk korter, en het is belangrijk om nu je fysieke en mentale immuniteit op te bouwen.

>> Lees verder Reageer

november 2022

Wandelen houdt lichaam en geest in balans

Wandelen is goed voor je. Het houdt je lichaam in conditie en ook je geest. Je hebt er geen speciale uitrusting voor nodig, en ook wie in een mindere conditie is kan deze toch langzaam opbouwen zonder te overdrijven.

>> Lees verder Reageer

november 2022

Wat doet liefde met ons brein?

Van iemand die verliefd is zegt men dat hij vlinders in zijn buik heeft. Maar als we de wetenschap moeten geloven heeft verliefdheid eerder nog invloed op ons brein.

>> Lees verder Reageer

oktober 2022

Rouwen hoeft niet uitsluitend negatief te zijn

In de aanloop naar Allerheiligen denken we meer dan ooit aan onze overleden geliefden. Een rouwproces stopt eigenlijk nooit en helpt ons om onze dierbaren niet te vergeten. Maar rouwen hoeft ook niet uitsluitend negatief te zijn.

>> Lees verder Reageer

oktober 2022

Een vleugje vriendelijkheid kost niets

Het leven wordt steeds duurder. Een huizenhoog cliché maar die bevatten zoals je weet doorgaans een grond van waarheid. Toch zijn er manieren om onze wereld gratis wat beter te maken. Wat dacht je van een vleugje vriendelijkheid?

>> Lees verder Reageer

oktober 2022

Het sluipend gif van de eenzaamheid

Nu corona (onder voorbehoud) onder controle lijkt kunnen we ons sociale leven weer opnemen. Toch blijft eenzaamheid een van de grote, en helaas vaak verborgen, gevaren van onze tijd. Het probleem tijdig onderkennen is dan ook de boodschap.

>> Lees verder Reageer

september 2022

Hoe positief te blijven bij elk probleem (checklist)

We maken allemaal kleine, en helaas ook grote, problemen mee. Maar hoe hier mee omgaan? Lifecoach Wim Annerel geeft enkele richtlijnen mee om ook in moeilijke momenten positief te blijven.

>> Lees verder Reageer

september 2022

Hoe stress onder controle houden

Stress onder controle houden: we willen het allemaal wel. Of je nu een tiener bent op naar jezelf, een jonge volwassene die aan het 'echte' leven begint, iemand van middelbare leeftijd of een senior, we hebben er allemaal ooit wel mee te maken. Deze tips kunnen je helpen om met een duur woord aan stressmanagement te doen.

>> Lees verder Reageer

augustus 2022

Hoe omgaan met iemand met dementie

Dementie is een verzamelnaam voor een groep aandoeningen waarbij meerdere stoornissen in het cognitieve functioneren samen optreden die steeds meer (ook jongere) mensen treft. Cognitieve functies zijn onder meer: het geheugen, het leervermogen, het taalgebruik en het kunnen begrijpen en uitvoeren van complexe en dagelijkse handelingen. Hoe met dementie omgaan is een van de grootste uitdagingen van onze moderne tijd.

>> Lees verder Reageer

augustus 2022

Augustus is in Amerika de Nationale Welzijnsmaand

We kunnen soms toch iets van de Amerikanen leren. Ook al heeft Amerika gemiddeld het hoogste aantal zwaarlijvigen ter wereld, toch is gezondheid daar steeds meer een 'heet' item. Zo is augustus er intussen uitgeroepen tot 'Nationale Welzijnsmaand'. Misschien een idee om hier over te nemen? We serveren alvast enkele eenvoudige maar efficiënte tips.

>> Lees verder Reageer

augustus 2022

Waar lig jij van wakker?

We worden intussen gemiddeld al 12 jaar ouder dan de generatie van onze ouders, en doorgaans ook meerdere jaren in betere gezondheid. Goede vooruitzichten dus, maar toch liggen we met zijn allen ’s nachts wel eens wakker. Op zich is dat niet erg, integendeel zelfs. Allemaal worden we vroeg of laat met problemen geconfronteerd, en de kunst is er om er mee te leren omgaan.

>> Lees verder Reageer

augustus 2022

Zo raak je af van slechte gewoontes

Geef maar toe, ook jij hebt wel één of meerdere slechte gewoontes (ik eveneens hoor). Maar hoe geraak je ervan af? Onze lifecoach Wim Annerel weet raad. Zijn tips zijn zeker niet vrijblijvend, want slechte gewoontes kunnen ons leven, en onze toekomst, bepalen. Lees verder om zijn vijfstappenplan te ontdekken!

>> Lees verder Reageer

juli 2022

We zijn sociale dieren

In de coronaperiode werd het voor velen onder ons soms pijnlijk duidelijk: we hebben contacten met anderen nodig. We zijn nu eenmaal sociale dieren, en de gedwongen quarantaine was voor heel wat mensen moeilijk om te dragen. Gelukkig is het nu lente en kennen we weer volop van elkanders gezelschap genieten... Dus weg met het sociale isolement en leve de vriendschap!

>> Lees verder Reageer

mei 2022

Lekker koken voor diabetici

Wie zegt dat diabetes hebben betekent dat je niet mee(r) van heerlijk, zelfgemaakt eten kunt genieten? Als je de basisprincipes van maaltijdplanning kent, kan je bijna elk recept klaarmaken. Dus gooi je kookboeken en je favoriete recepten niet weg. Iedereen heeft recht op een lekkere maaltijd, ook diabetici! Eet kost maar een kleine moeite en wat creativiteit om ook deze in aantal steeds stijgende groep culinair niet in de kou te laten staan.

>> Lees verder Reageer

april 2022

Hoe de verschillende generaties van elkaar kunnen leren

Jong en oud(er): we staan op een andere manier in het leven, maar is zoveel dat we van elkaar kunnen leren. Jongeren en volwassenen kunnen hun (groot)ouders helpen om in contact te blijven met de wereld van vandaag en zelf te profiteren van hun levenswijsheid. Vandaar deze oproep aan de verschillende generaties om elkaar te ontmoeten en zo je leven te verrijken.

>> Lees verder Reageer

maart 2022

Waarom het belangrijk is om op elke leeftijd je geheugen te trainen

Het is belangrijk om op elke leeftijd je geheugen te trainen. En nee, er bestaat voorlopig nog geen magisch pilletje om je tanend geheugen weer helemaal op het peil van weleer te brengen. Maar gelukkig zijn er oefeningen en manieren die je kunnen helpen om je spelenderwijze cognitieve vaardigheden aan te scherpen en je geheugen te stimuleren. Zo ben je op een aangename manier een 'eeuwige student' en leer je om het even hoe oud je ook bent steeds nieuwe dingen bij.

>> Lees verder Reageer

februari 2022

Met deze techniek verander je jouw mindset

Ben je in deze januarimaand van plan om aan jezelf te werken? Onze huiscoach Wim Annerel helpt je alvast op weg om aan je mindset te veranderen. Hij helpt je om de juiste vragen aan jezelf te stellen om zo een beter zicht op jezelf te krijgen.

>> Lees verder Reageer

januari 2022

Dit is waarom je beter wel met vreemden praat

Heb je het soms ook moeilijk om met vreemden te praten? Ik geef het toe, het is niet altijd gemakkelijk om onbekenden aan te spreken en een gesprek te beginnen. Op zich is er niets mis mee om op je hoede te zijn, maar toch kan het soms vervelend zijn. Onze huiscoach Wim Annerel geeft je enkele nuttige en gemakkelijke tips mee om bij wijze van goede voornemen voor 2022 toch de stap te durven zetten.

>> Lees verder Reageer

januari 2022

Sociaal vaardiger worden in 5 stappen

Ben je soms ook jaloers op mensen die sociaal vaardig zijn? Ik betrap mij er ook wel eens op... Maar geen nood, onze lifecoach Wim Annerel duikt weer in zijn trommel met nuttige tips die je kunnen helpen om op een eenvoudige manier je sociale vaardigheden te vergroten.

>> Lees verder Reageer

december 2021

Emotionele steun bij kanker

Kanker (voor velen het gevreesde k-woord) is in de eerste plaats voor het slachtoffer zelf een ingrijpend gebeuren. Maar ook de naaste omgeving wordt er getroffen. De Stichting Tegen Kanker beschrijft vijf belangrijke sleutelmomenten in het proces van diagnose tot de periode na de behandelingen.

>> Lees verder Reageer

december 2021

Senioren kunnen heel wat bijdragen tot onze maatschappij

Oud(er) worden hoeft niet noodzakelijk te betekenen dat je afgeschreven bent. Integendeel zelfs! Het is niet omdat je lichaam of je geheugen niet altijd meer zoals vroeger mee wil dat je niets aan onze samenleving te bieden hebt. Je kennis, je levenservaring, je vermogen om te relativeren en te beseffen dat na regen zonneschijn komt: de jongeren hebben heel wat van ons te leren. En wij van hen...

>> Lees verder Reageer

november 2021

De weldadige effecten van de herfst op ons lichaam

De herfst hangt in de lucht, en dat zullen we geweten hebben. Dit overgangsseizoen tussen de zomer en de winter heeft grote gevolgen op ons lichaam. Hopelijk kunnen we nog genieten van een aantal warme dagen in afwachting van de onvermijdelijke winter. De herfst is typisch een tijd om even te reflecteren en jezelf te wapenen om de koudere dagen aan te kunnen.

>> Lees verder Reageer

september 2021

De toekomst van onze voeding

Waar gaat het met onze voeding naartoe? Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, bracht jongeren en professionals uit de wereld van de voeding samen om hierover van gedachten te wisselen. Opvallend is dat de jongere generatie van nu aandacht wil voor aspecten zoals gezondheid en duurzaamheid maar dan wel in samengaan met smaak.

>> Lees verder Reageer

mei 2021

Keuzes maken: ben jij een maximizer of een satisficer?

Ons leven zit vol met beslissingen nemen en met keuzes maken. Van kleine zoals welke schoenen we vandaag aandoen, tot grote zoals of we kinderen willen.Soms maken we deze keuzes gemakkelijk en weten we snel wat we willen, soms zijn die keuzes moeilijk en twijfelen we lang of komen we er niet toe een keuze te maken. Ben jij een 'maximizer' of een 'satisficer'? Lifecoach Wim Annerel vertelt er ons alles over.

>> Lees verder Reageer

mei 2021

Dit zijn 3 makkelijke bronnen van geluk

Zeg niet te snel dat je niet gelukkig bent. Veel hangt natuurlijk af van je levensloop, maar los van wat je allemaal hebt meegemaakt kan je volgens onze lifecoach Wim Annerel in je dagelijks leven toch de nodige bronnen van geluk vinden. Hij heeft er in dit artikel drie mee die niet gebonden zijn aan mensen of aan dingen. Eén ding is volgens hem duidelijk: het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn.

>> Lees verder Reageer

april 2021

Een zin waarmee je levens verandert

Wist je dat een ogenschijnlijk eenvoudig complimentje een wereld van verschil kan maken? Het zijn maar enkele woorden, maar toch hebben ze een grote positieve invloed. Meer zelfs, een complimentje kan je onverwachte emotionele reacties opleveren en mensen een vleugje vreugde en hoop brengen. Lifecoach Wim Annerel helpt je op weg aan de hand van zijn eigen ervaringen.

>> Lees verder Reageer

maart 2021

Het effect van de lente op onze mentale gezondheid

Voel je ook dat de lente in de lucht hangt? Na de donkere weken van de winter snakken we meer dan ooit naar het buitenleven. Nu de natuur volop ontluikt worden we vanzelf wat milder en kijken we al reikhalzend uit naar de zomer. Niets te vroeg, want het voorbije jaar heeft ons mentaal welzijn de nodige klappen gekregen. Niet dat we nu al zoals in het tijdperk voor corona weer overal naartoe kunnen, maar het vooruitzicht op beter weer kan allen maar hoopgevend werken.

>> Lees verder Reageer

maart 2021

Ja, wéér een artikel over eenzaamheid...

Moet dat nu écht, alweer een artikel over eenzaamheid? Ondergetekende vindt het zelf niet prettig, maar helaas dwingt de realiteit ons om het thema andermaal (tot treurens toe) onder de aandacht te brengen. Hoe langer de coronapandemie ons in haar greep houdt, hoe meer mensen moedeloos worden en zich eenzaam gaan voelen. Dit kan een negatieve invloed hebben op onze mentale gezondheid. Iedereen heeft weleens mindere momenten, maar we moeten ondanks alles de hoop behouden.

>> Lees verder Reageer

februari 2021

Homemates succesvol gelanceerd

De lancering van Homemates begin dit jaar mag uitermate succesvol genoemd worden. Met dit project wil Jean-Pierre Vyncke (tevens drijvende kracht achter Seniorennet) alleenwonenden met gemeenschappelijke normen en waarden samenbrengen met dezelfde uitdaging: van een huis opnieuw een thuis maken. Alles begint met contact met elkaar hebben, en daar is deze tijden meer dan ooit nood aan.

>> Lees verder Reageer

februari 2021

Wat het delen van huishoudelijke taken voor je kan betekenen

Ooit aan gedacht om een woning delen met iemand jouw normen en waarden heeft? Hieraan zijn onmiskenbaar voordelen verbonden. Zo sta je niet meer alleen in voor al die (vervelende) huishoudelijke taken in en rond het huis die we nu eenmaal moeten uitvoeren, of we nu willen of niet. Of je nu alleen woont of niet, in je woning zijn er altijd wel klussen te doen. Woon je met iemand samen, dan kan je verdelen naargelang je persoonlijke vaardigheden en interesses. Wat voor de ene een zware opdracht is, vindt de andere misschien net aangenaam.

>> Lees verder Reageer

januari 2021

Aeterna: platform dat levensverhalen en mooie herinneringen vereeuwigt

Willem Himpe, Willem Lannoye en Maité Van Loo zijn studenten aan de universiteit van Gent die samen de onderneming Aeterna hebben opgestart. Aeterna.be is een platform dat levensverhalen en mooie herinneringen van iemand wil vereeuwigen. Graag laten we deze dynamische jongelui aan het woord over hun project. Neem zeker ook deel aan hun enquête!

>> Lees verder Reageer

januari 2021

De risico’s van alleen wonen

Woon je alleen, dan ben je kwetsbaar. Zelfs wanneer je nog in goed gezondheid verkeert en perfect in staat bent voor jezelf te zorgen kan je als alleenwonende onverwacht in gevaarlijke situaties terechtkomen. Wat als je van de trap valt of als er ingebroken wordt? Heb je iemand in huis, dan sta je er niet alleen voor en ook voor je familie is dit een grote geruststelling.

>> Lees verder Reageer

januari 2021

Het wordt een innoverend 2021 met een schitterend idee!

Wij van SeniorenNet.be bestaan binnenkort 20 jaar! We gebruikten de coronacrisis alvast om een mooi, sociaal innovatief project te ontwikkelen met als doelgroep: de 900.000 alleenwonenden in Vlaanderen. Jean-Pierre Vyncke, drijvende kracht achter SeniorenNet wil met Homemates alleenwonenden die dezelfde normen en waarden delen samenbrengen om van een huis (opnieuw) een thuis te maken.

>> Lees verder Reageer

januari 2021

Het belang van zonlicht in deze donkere dagen

In deze duistere herfstdagen schijnt de zon gemiddeld weliswaar minder lang, maar toch is het de moeite waard om wat moeite te doen. Zonlicht is immers van groot belang voor onze lichamelijke, maar ook mentale gezondheid. Dus, corona of niet, ga op tijd naar buiten en profiteer ervan telkens de zon zich laat zien!

>> Lees verder Reageer

november 2020

Een goede nachtrust is onmisbaar!

Heb je (soms) ook last van een slechte nachtrust? Vaak is dat een tijdelijk en gelukkig eerder onschuldig probleem, maar een gebrek aan slaap kan op termijn ernstige gevolgen hebben. Onvoldoende en slecht slapen onderbouwt onze immuniteit en er moet zeker iets aan gedaan worden, weet slaapcoach Carlo Van Hulle.

>> Lees verder Reageer

november 2020

Hoe omgaan met eenzaamheid

Dat eenzaamheid een van de grootste bedreigingen voor onze moderne samenleving is wordt in deze coronatijden vaak pijnlijk duidelijk. Het is zaak om sociale isolatie te vermijden, want wie zich eenzaam voelt zal daar ook vaak lichamelijke en geestelijke nadelige effecten van ondervinden.

>> Lees verder Reageer

oktober 2020

Waarom je niet bang moet zijn om ouder te worden

Nee, we moeten niet bang zijn om ouder te worden. Uiteraard gaan hier een aantal ongemakken mee gepaard, maar er is anderzijds nog zoveel om naar uit te kijken. Dit is de boodschap van Zaria Gorvett op BBC Future, een onderdeel van de Britse openbare omroep dat in een tijd van snelle mediatisering zonder nuance kritische geesten een oase van verpozing wil bieden.

>> Lees verder Reageer

oktober 2020

Stop hiermee en start met leven

Heb je het ook zo moeilijk om met nieuwe dingen te beginnen? Faalangst zit nu eenmaal in de mens ingebakken. Maar dat mag geen beletsel zijn om jezelf te ontwikkelen en van het leven te genieten. Lifecoach Wim Annerel geeft een aantal tips mee die het mogelijk moeten maken om echt te kunnen worden wie je wil zijn.

>> Lees verder Reageer

oktober 2020

Dit is de grootste fout die je kunt maken

Fouten zijn de beste leraars. Zonder hen zou je stuurloos zijn. Fouten zijn ook bronnen van wijsheid, die je helpen door het leven. Want hoe zou je weten hoe je moet lopen wanneer je nooit ben gevallen en hebt ontdekt hoe je weer kon opstaan? Lifecoach Wim Annerel vertelt er meer over en geeft 7 redenen waarom geen fouten maken de grootste fout van allemaal is.

>> Lees verder Reageer

september 2020

7 onverwachte manieren om meer zelfvertrouwen te krijgen

Wil je je zelfvertrouwen een boost geven? Dan is het goed na te gaan hoeveel zelfvertrouwen je al hebt. Hecht je veel belang aan wat anderen over je denken? Kan een opmerking van een vriendin of collega je volledig van je stuk brengen? Stop met op die manier te denken en besef dat het in jouw handen ligt. Lifecoach Wim Annerel geeft de nodige tips om je zelfvertrouwen op te krikken.

>> Lees verder Reageer

september 2020

9 manieren om je beter in je vel te voelen

We wonen gemiddeld 12 jaar langer thuis dan de generatie van onze ouders maar dit vraagt ook extra aandacht voor onze woonomgeving. Door vakkundig te renoveren en ons huis of appartement aan onze eigen concrete noden aan te passen maken we van ons huis pas een thuis. Deze praktische tips helpen je om ook in virustijden je woning om te vormen tot een veilige nestje waar het aangenaam vertoeven is.

>> Lees verder Reageer

augustus 2020

Hoe te leren nee te zeggen

Heb je het soms ook moeilijk om iets te weigeren aan je partner, familie, vrienden of zelfs onbekenden? Heb je al toegezegd om iets voor hen te doen zonder na te denken over de gevolgen? Neen zeggen is niet altijd gemakkelijk, maar soms moet je het echt doen om jezelf te beschermen. Onderstaande tips helpen niet alleen jezelf maar ook de anderen. Want beloften doen die je uiteindelijk niet kan waarmaken werkt op termijn in je nadeel.

>> Lees verder Reageer

augustus 2020

5 manieren om eenzaamheid en isolement te bestrijden

Wie het geluk heeft beroep te kunnen doen op een partner, familie en vrienden zal deze moeilijke tijden allicht wel doorspartelen. Maar wat als je eenzaam bent? Het is wetenschappelijk bewezen dat langdurig geïsoleerd leven een negatief effect op de gezondheid heeft. Onderstaande tips kunnen je helpen om niet onderuit te gaan.

>> Lees verder Reageer

augustus 2020

De mantelzorger: een volwaardige partner van Familiehulp

Op 23 juni was het Dag van de Mantelzorg en Familiehulp vierde mee. Peter Catthoor van Familiehulp legt uit hoe mantelzorgers volwaardige partners in de zorg zijn. “Zorg dragen, dat doen we samen.” In deze coronatijden zijn we ons meer dan ooit bewust van het belang van deze vaak onderschatte sector.

>> Lees verder Reageer

juli 2020

De voordelen van een sociale senior te zijn

We worden allemaal ouder, daar valt niet aan te ontkomen. Het allerbelangrijkste is natuurlijk onze gezondheid, maar dat slaat ook op ons mentaal welzijn. Studies wijzen uit dat sociaal actieve senioren niet alleen langer, maar ook gezonder leven.

>> Lees verder Reageer

juli 2020

Ook verpleegtehuizen verdienen aandacht

In de hele coronadrukte was en is er terecht heel wat aandacht voor de inzet van de ziekenhuizen, waar al drie maanden baanbrekend werk wordt verricht dat ons aller respect verdient. We kregen een bericht binnen van Marjet Bosma wiens man al drie jaar in een verpleegtehuis verblijft. In haar schrijven en bijhorend filmpje vraagt ze meer aandacht voor de verpleegtehuizen en rusthuizen.

>> Lees verder Reageer

juni 2020

Wat is het verschil tussen eigenliefde en egoïsme?

Nu we noodgedwongen wat meer op onszelf leven is er ook tijd voor enige zelfreflectie. Het is de tijd bij uitstek om onszelf beter te leren kennen en te waarderen. Maar hoe vermijd je dat eigenliefde ontaardt in egoïsme? Isabelle Lambrecht geeft ons de nodige inzichten mee.

>> Lees verder Reageer

mei 2020

Genieten van een uniek wellnessconcept

Jezelf (laten) verwennen: we kijken er allemaal naar uit. Het exclusieve gezondheids- en bewegingscentrum Eau Bleue uit Sint-Denijs-Westrem biedt, dankzij een waaier aan disciplines, een antwoord op het werken aan gezondheid in de breedste zin van het woord. Dit unieke wellnessconcept staat voor een luxueuze en klassevolle totaalbelevenis. Geïntrigeerd? Doe mee aan onze wedstrijd en win een uniek arrangement voor twee personen!

>> Lees verder Reageer

mei 2020

7 handige tips om vallen in huis te voorkomen

Met een aantal kleine aanpassingen aan jouw gewoontes en woning kan je een val al voorkomen. Hoe sneller je start met de preventie, hoe makkelijker je de adviezen zal kunnen toepassen aangezien het een onderdeel van je dagelijkse ritueel zal worden. We geven graag 7 bruikbare en handige tips mee.

>> Lees verder Reageer

april 2020

Brailleliga blaast honderd kaarsjes uit

Dit jaar viert de Brailleliga haar honderdjarig bestaan. Dat gaat gepaard met heel wat activiteiten die de inclusie van blinde en slechtziende personen centraal plaatsen.

>> Lees verder Reageer

maart 2020

Over eenzaamheid

Gevoelens van eenzaamheid zijn persoonlijk en verschillen dus van mens tot mens. Een algemene omschrijving van eenzaamheid is het gevoel dat we hebben wanneer we nood hebben aan sociaal contact dat door onze diverse relaties niet wordt ingevuld.

>> Lees verder Reageer

februari 2020

Meer aandacht nodig voor onze geestelijke gezondheidszorg

We zijn weliswaar een welvaartsregio, maar toch verdient onze geestelijke gezondheidszorg meer aandacht. Dat is de conclusie van geestelijkgezondvlaanderen.be. Zo behoren de zelfmoordcijfers in Vlaanderen tot de allerhoogte in Europa.

>> Lees verder Reageer

januari 2020

Eenzaamheid is dodelijker dan alcohol en roken

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: eenzaamheid is dodelijk. Meer bepaald, twintig procent dodelijker dan roken en zelfs dubbel zo dodelijk als alcohol.

>> Lees verder Reageer

december 2019

Hoe je openen voor het leven

Wil jij graag ontdekken hoe je jezelf meer kan openen voor het leven of hoe jij je ontvankelijker kan opstellen? De elementenleer geeft meer inzicht in de mechanismen van de verschillende temperamenten. Elke mens draagt de 5 elementen in zich, doch er zijn er altijd wel een tweetal die echt overheersen in de mens. De vijf elementen zijn Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water.

>> Lees verder Reageer

november 2019

Vermijdingsgedrag loslaten

Wij mensen, leven met heel wat spoken en schaduwen in ons hoofd. Hierdoor is er een gedrag ontstaan van 'iets proberen te vermijden of te ontlopen'. Eén van de grootste thema’s en problemen die we als mens kennen, is onmacht. Het idee dat iets van buitenaf ons schade kan berokken en dat wij daar niks tegenin te brengen hebben ...

>> Lees verder Reageer

november 2019

Geef je snel kritiek? Wat zegt dat over jou?

Als je snel met kritiek slingert, zegt dat meer over jou dan over de persoon die in jouw ogen iets verkeerd doet. Je beseft het misschien te laat, maar je harde woorden kunnen erg pijnlijk zijn. Weet jij waar je afkeurende houding vandaan komt? Healingcoach Isabelle Lambrecht koppelt kritiek geven aan ‘zich in een kritieke toestand bevinden’. Ontdek hoe je kritiek loslaat en weer vrede vindt in jezelf.

>> Lees verder Reageer

september 2019

Waarom ‘er het beste van maken’ niet het beste is

Hoe kijk jij tegen problemen aan? Geef je er een positieve draai aan en probeer je er het beste van te maken? Een goede houding, zou je denken. Niets is minder waar, volgens healingcoach Isabelle Lambrecht. Door de realiteit te verdraaien en mooier weer te geven dan hij is, verspeel je je kans op een leven dat wel volledig op je aansluit.

>> Lees verder Reageer

juni 2019

Constant bezig? Kies bewust voor wat belangrijk is in het leven

Altijd maar bezig voor een volmaakt leven? Diep vanbinnen toch niet helemaal gelukkig met het gevlieg van hot naar her? Het leven is eigenlijk heel eenvoudig, zolang je maar bewust kiest. Healer en lifecoach Isabelle Lambrecht helpt je op weg.

>> Lees verder Reageer

mei 2019

Ontdek de kracht van je geboortedatum: wat vertelt het over je karakter?

Ken jij je geboortegetal? Het is een getal dat je inzicht geeft in je persoonlijkheid en de uitdagingen in het leven. Je kan er een persoonlijke horoscoop mee maken. Als je even aan het rekenen slaat, kom je ook je kansen, mogelijkheden en talententen te weten. Benieuwd wat je geboortegetal zegt over jou?

>> Lees verder Reageer

april 2019

Je horoscoop, meer dan een dierenteken: leer meer over jezelf

Je horoscoop geeft je een leidraad voor het leven. Je kan het zien als een schatkaart waarmee je op zoek gaat naar wie je bent en wat je zoekt in het leven. Healingcoach Isabelle Lambrecht helpt je graag op weg om jouw eigen schatkaart te leren lezen en zo je zwakke punten, uitdagingen en talenten te ontdekken.

>> Lees verder Reageer

februari 2019

Het staat in de sterren geschreven. Kunnen we de toekomst voorspellen?

Heb jij ooit al overwogen om naar een waarzegster te gaan? Gewoon om te weten te komen wat de toekomst brengt? Heel wat mensen zijn op zoek naar antwoorden, want zekerheid over de toekomst geeft een veilig gevoel. Maar kunnen mensen echt de toekomst voorspellen? En wat met kaartenleggers, astrologie en al die andere manieren om de toekomst te ontdekken?

>> Lees verder Reageer

januari 2019

‘De eerlijke idealist’ of hoe idealen een impact hebben op je leven

‘Ik ben een eerlijke idealist.’ Dat was het antwoord dat ik onlangs kreeg op de vraag: ‘Ben je eerlijk of een idealist?’ Onmogelijk, een eerlijke idealist bestaat niet. Klamp je niet vast aan een ideaalbeeld want zo doe je jezelf tekort.

>> Lees verder Reageer

januari 2019

Wil jij een leuk leven leiden? Stop met de ezel uit te hangen!

Wie ben jij? Waarom doe je wat je doet? Wat wil het leven en je lichaam je tonen? Waar trek en sleur jij aan? Zelfanalyse is de weg naar bewustwording om zo bewustzijn te verwerven. Als je op automatische piloot leeft, mag je erop rekenen dat het lastig zal zijn. Is een leuk leven dan ook mogelijk? Healingcoach Isabelle Lambrecht is ervan overtuigd dat dat je eigen vrije keus is.

>> Lees verder Reageer

november 2018

Is het wijs om slim te zijn?

Healingcoach Isabelle Lambrecht kent heel wat verstandige mensen en ze durft zichzelf ook best wel een slimmerik te noemen. Haar geest is scherp en ze weet in een mum van tijd oplossingen te vinden voor elk probleem. Toch bleef haar leven tot haar 44ste vierkant draaien, wat ze ook probeerde. Slimheid of een hoog IQ blijkt dus onvoldoende om een goed leven te hebben. Wat is er dan wel voor nodig om je goed te kunnen voelen?

>> Lees verder Reageer

oktober 2018

Durf jij je eigen verantwoordelijkheid op te nemen?

Verantwoordelijkheid opnemen blijkt een grote uitdaging te zijn voor de meeste mensen. Waarom? ‘Zij begrijpen de essentie ervan misschien niet goed,’ zegt healingcoach Isabelle Lambrecht. Het draait namelijk rond antwoord geven op iets. Maar op wat? Maak het jezelf gemakkelijk en neem nog enkel je verantwoordelijkheid op voor jezelf.

>> Lees verder Reageer

augustus 2018

Door te ‘ont-moeten’ ontmoet je je echte zelf

‘Ont-moeten’, een schitterend woord, zeker in een maatschappij waarin alles moet. Wist je dat je in 85% van de zinnen die je zegt, jezelf trakteert op het woord ‘moeten’? Je denkt misschien dat dat bij jou niet het geval is, maar allicht gebruik je het woord vaker dan je zelf beseft. Zo leg je jezelf enorme grenzen op en verlies je je spontaniteit. Healingcoach Isabelle Lambrecht roept op om komaf te maken met al dat moeten!

>> Lees verder Reageer

juli 2018

Uit je comfortzone stappen? Ga liever op zoek naar je échte comfortzone

De laatste jaren heeft het woord ‘comfortzone’ een ietwat negatieve bijklank gekregen. Steeds weer wordt er vanuit verschillende hoeken op gehamerd dat je maar beter uit je comfortzone stapt als je wilt groeien of vooruitkomen. Healingcoach Isabelle Lambrecht ziet het anders: zij vindt dat er niets mis is met in je comfortzone te blijven, zolang het maar die van jou is.

>> Lees verder Reageer

juni 2018

Zet jezelf niet steeds in de wacht: laat je verwachtingen los

Verwachtingen. De meeste mensen gebruiken dat woord zelden tot nooit, maar laten er toch hun hele leven door bepalen. Je weet wel wat het betekent, maar eigenlijk snap je de echte lading niet. De verwachtingen die je projecteert op iemand anders, kunnen nooit volledig ingevuld worden. Dat kan enkel jijzelf. Healingcoach Isabelle Lambrecht roept je op om niet meer te wachten, maar om spontaan vanuit jezelf te leven.

>> Lees verder Reageer

mei 2018

Waarom je net niét hard moet werken aan jezelf

Healingcoach Isabelle Lambrecht houdt ervan om de aha-zo-zit-het-in-elkaar-blik te zien verschijnen bij haar klanten. De tools en inzichten die ze hen aanreikt, zorgen voor opluchting en enthousiasme. Heel spontaan krijgt zij dan als antwoord: ‘Ik heb nog veel werk aan mezelf’ of ‘Ik weet nu wat ik moet doen’. Maar je hoeft helemaal niet hard te werken aan jezelf, je mag alles wat al vanbinnen in jou aanwezig is ontdekken en aan de oppervlakte laten komen.

>> Lees verder Reageer

april 2018

Overgewicht? Emotionele kilo's wegen zwaar door

Nu de lente in het land is, wordt de koude wind langzaam maar zeker ingeruild voor een streepje zon. De brede slobbertrui verdwijnt weer in de kast, en je trekt lichtere kledij aan. Bij veel mensen komt de focus weer te liggen op beweging, voeding en hun gewicht. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is het echter niet alleen een gebrek aan beweging en gezonde voeding dat zorgt voor overtollige kilo’s.

>> Lees verder Reageer

maart 2018

Depressie door de ogen van een healingcoach

Depressie is tegenwoordig een van de meest voorkomende aandoeningen. Wat is er aan de hand? Is onze huidige prestatiegerichte maatschappij de ideale kweekvijver voor depressies en neerslachtigheid? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is een depressie het gevolg van een territoriumconflict dat ontstaat door een minderwaardigheidsgevoel. Zo sluipt de onderdrukking als een dief je leven binnen.

>> Lees verder Reageer

maart 2018

Er schuilt een verborgen kracht in je voornaam!

Noemt iedereen jou bij de voornaam waarmee je geboren bent, of gebruiken ze toch vooral een andere roepnaam? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is het belangrijk om je bewust te blijven van je echte naam, want je hebt die niet zomaar toevallig gekregen. Met je voornaam heb je bij je geboorte een rode draad voor je leven meegekregen, maar hoe je die uiteindelijk gebruikt, hangt helemaal van jou af.

>> Lees verder Reageer

februari 2018

‘Niet’ jij je leven aan elkaar? Dan kan je niet genieten!

Hoe vaak per dag gebruik jij de woorden 'niet' en 'moeten'? Het zijn woorden die op het eerste gezicht onschuldig lijken, maar die jou en anderen kunnen belemmeren te zijn wie jullie echt zijn. Healingcoach Isabelle Lambrecht hecht belang aan positieve communicatie zodat ze ten volle van het leven kan genieten.

>> Lees verder Reageer

januari 2018

Je gezicht spreekt boekdelen

Wist jij al dat je onbewust je gezicht kan lezen? Ook al kan je zoals geen ander poker faces opzetten, toch zullen rimpeltjes en verkleuringen je ‘verraden’. Je gezicht toont namelijk ongewild aan de buitenwereld hoe het gesteld is met je fysieke en emotionele toestand. Healingcoach Isabelle Lambrecht somt enkele voorbeelden op van kwalen die van je gezicht af te lezen zouden zijn.

>> Lees verder Reageer

december 2017

Verleg je focus van nemen naar geven

De meeste mensen kijken naar iets of iemand en denken ‘wat kan ik hieruit halen?’. Meer nog, sommigen proberen steeds het onderste uit de kan te halen. Zij doen dat omdat ze geloven dat de wereld een plaats is van gebrek. Healingcoach Isabelle Lambrecht focust liever op overvloed en een mentaliteit van geven.

>> Lees verder Reageer

november 2017

Haat en liefde liggen dicht bij elkaar

Dit zal allicht voor veel mensen herkenbaar klinken: het ene moment ben je een godsgeschenk, het andere krijg je allerlei verwijten naar je hoofd geslingerd en kan je alleen maar blozen van pure onmacht en miskenning. Meestal zie je het gewoon niet aankomen en begrijp je helemaal niet wat er aan de hand is. Haat en liefde liggen dicht bij elkaar, wel ja ... Healingcoach Isabelle Lambrecht is daar niet zo zeker van.

>> Lees verder Reageer

oktober 2017

Liefdevol zijn; de meesten doen net het omgekeerde

Wie rechttoe rechtaan in het leven staat, krijgt al eens het label ‘liefdeloos’ opgeplakt. Als je bijvoorbeeld geen medelijden toont of bewust uit de ander zijn of haar emotionele speelveld (lees: het drama) blijft, kan er getwijfeld worden aan je liefde. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is dat echter net de manier om vol liefde te handelen.

>> Lees verder Reageer

september 2017

Richt je focus niet op pijn, maar op bewustzijn

We zijn allemaal biologisch geprogrammeerd om onszelf veilig te stellen. Dat is ons instinct. Ons lichaam is namelijk erg sterk, maar ook heel kwetsbaar tegelijkertijd. Vandaar dat angsten onze grootste obstakels zijn. Hoe bewuster jij in het leven staat, hoe minder je focus op bescherming zal liggen en hoe meer je ten volle kan leven. Healingcoach Isabelle Lambrecht over pijn en hoe de angst voor pijn je remt.

>> Lees verder Reageer

augustus 2017

Laat die angst om te verliezen je niet hinderen

Je herinnert je misschien nog wel de kreten van je ouders in je kindertijd: ‘Pas op voor ...!’ Het was oppassen geblazen in het leven of je kon iets verliezen. Je kon de kans op voeding, liefde, aandacht ... mislopen. Je raakte het vertrouwen en geloof kwijt in jezelf en in het leven. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht is het hoog tijd om dat verliesdenken los te laten!

>> Lees verder Reageer

juli 2017

Gebruik je lichaam om dingen los te laten

Hoe kan je het snelst resultaat boeken of hoe werk je het best aan jezelf? Via je geest of via je lichaam? Dat is een vraag die healingcoach Isabelle Lambrecht al ontelbare keren gekregen heeft, maar het is eigenlijk een kip-of-eikwestie. Ze werken op elkaar in, maar de geest is het snelle en krachtige element. Omdat de meeste mensen echter onbewust leven en daardoor vastlopen in de geest, is voor de westerse mens het fysieke pad het meest vertrouwd.

>> Lees verder Reageer

juni 2017

De waarheid kwetst het ego maar voedt het hart

Wat denk jij van het spreekwoord ‘De waarheid kwetst’? Wat bedoelt men eigenlijk met de waarheid en wat zou die kunnen kwetsen? Twee vragen waar healingcoach Isabelle Lambrecht graag dieper op ingaat. Volgens haar is het spreekwoord onvolledig en wordt het beter uitgebreid naar 'De waarheid kwetst het ego maar voedt het hart'.

>> Lees verder Reageer

mei 2017

Wat zit er achter de reactie 'Ben je op je hoofd gevallen?!'?

Je hebt het vast al eens meegemaakt dat iemand ietwat verbijsterd en geïrriteerd reageert op jouw boodschap met de woorden: ‘Ben je op je hoofd gevallen? Gebruik eens je verstand!’ Wat moet je daar nu mee aanvangen? Volgens healing coach Isabelle Lambrecht is zo’n reactie een afweermechanisme voor een diep verscholen innerlijke pijn omdat jij de nagel op de kop slaat. Niet op je hoofd gevallen dus.

>> Lees verder Reageer

april 2017

Is ziekte een vorm van bewustwording?

In haar vorige artikel schetste healing coach Isabelle Lambrecht waarom het zo belangrijk is om vriendschap te sluiten met je lichaam. Deze keer focust ze op de diepere oorzaak van ziekte en sommige kwaaltjes. Als je je bewust bent van wat je lichaam je wilt zeggen, is genezing nabij!

>> Lees verder Reageer

maart 2017

Sluit vriendschap met je leven en je lichaam

Hoe vaak heb je al niet gezucht wat een lastpak je lichaam is? Je de haren uit je hoofd willen trekken omdat je lichaam pijn doet? Die verzuchtingen waren ook voor healingcoach Isabelle Lambrecht heel herkenbaar, totdat ze besloot vriendschap te sluiten met haar lichaam en haar leven.

>> Lees verder Reageer

maart 2017

Ben jij je bewust van het ‘beest’ in jou?

Sinds jaar en dag wordt beeldspraak gebruikt om diepere boodschappen over te brengen. Die beeldspraak wordt verwerkt door je rechterhersenhelft, waardoor jij er je onderbewustzijn, en je innerlijke beest, mee kan omzeilen. Volgens healing coach Isabelle Lambrecht is het belangrijk om dat innerlijke beest te beteugelen en meer naar je ziel te luisteren.

>> Lees verder Reageer

februari 2017

De taal van je lichaam spreken: de atlas

Alles op aarde is zinvol en heeft een reden van bestaan. Heel veel mensen begrijpen niet en/of wijzen af dat het lichaam de drager van de ziel is en met de persoonlijkheid (het ik) communiceert via het lichaam. Volgens healing coach Isabelle Lambrecht zal de bestaansreden van je lichaam begrijpen je leven veel gemakkelijker maken.

>> Lees verder Reageer

januari 2017

Waarom zitten alle antwoorden in jou?

In het vorige artikel van healing coach Isabelle Lambrecht kon je lezen hoe gevoel en emotie beide noodzakelijk zijn om je leven vorm te geven. Deze week gaat ze dieper in op onbewuste thema's die in jou leven, innerlijke waakhonden die bepalen hoe je reageert op bepaalde situaties. Als je wil begrijpen waarom zus of zo reageert, moet je op zoek gaan naar het antwoord binnenin jezelf.

>> Lees verder Reageer

december 2016

Wat hebben gevoel en zelfbeeld gemeen met elkaar?

Healing coach Isabelle Lambrecht hoorde onlangs de volgende uitspraak: ‘Wat hier wordt beschreven, begin ik nu te ervaren. Mijn gevoel is de drager van mijn zelfbeeld.’ Die opmerking druiste in tegen haar ‘gevoel’ en het zette haar aan het denken. Zo merkt ze dat er nog heel wat verwarring is bij veel mensen rond voelen en emoties. Ze legt uit dat een zelfbeeld wordt gevormd en is gedragen door emoties totdat jij je gevoel volgt en vreugde ervaart in je leven.

>> Lees verder Reageer

november 2016

Op de juiste manier vertrouwen doe je zo!

Ken je het leuke Arabische gezegde: 'Vertrouw op de hogere macht, maar bind wel je kameel vast'? Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht klopt dat als een bus. Vertrouwen wil niet zeggen dat je de teugels mag loslaten en je je van niets meer hoeft aan te trekken. Nee, vertrouwen is een bewuste keus. Een bewuste actie die jij onderneemt om het maximaal aan vreugde in je leven te aan te trekken.

>> Lees verder Reageer

oktober 2016

Waarom is acceptatie zo belangrijk?

Om voluit van het leven te kunnen genieten, is acceptatie cruciaal volgens healing coach Isabelle Lambrecht. Vervelende situaties beoordelen als 'neutrale observator' die enkel de feiten benoemt en zijn of haar emoties daarbij zo veel mogelijk links laat liggen, kan je helpen om rustiger en vreugdevoller te zijn.

>> Lees verder Reageer

september 2016

Ben jij eerlijk tegen jezelf?

Durf jij rechtuit te zeggen of te vragen wat je werkelijk wilt? Weet je het eigenlijk zelf wel? Of verwacht je maar dat anderen dat wel weten? Misschien krijg je dan wel vaak het deksel op de neus ... Waarom is dat zo’n belangrijke vraag? Het legt je echte motivaties bloot en kan je de feedback geven die je zoekt over de reacties die je terugkrijgt van anderen. Healing coach Isabelle Lambrecht stipt het belang van die eerlijkheid aan met een voorbeeld.

>> Lees verder Reageer

augustus 2016

Help je vitaliteit en geluk een handje!

Ben jij een echte doemdenker en word je stilaan gek van die angst, twijfel … die steeds opnieuw de kop opsteekt? Voelt je lichaam aan als een slecht zittend maatpak: het knelt, trekt of doet pijn? Je voelt je duidelijk slecht in je vel, maar hoe pak je dat aan? Focus je je eerst op fysieke of op emotionele klachten? Healingcoach Isabelle Lambrecht leert je enkele nuttige verbanden.

>> Lees verder Reageer

juli 2016

Kunnen trillingen je ziek maken?

Alle cellen in je lichaam trillen volgens een bepaalde unieke frequentie. Daardoor weten zij welke plaats ze innemen in je lichaam en welke functie ze moeten vervullen. Als nu de trillingen van je gedachten en je emoties de trillingen van je cellen gaan verstoren, kan je een verandering teweegbrengen in je fysieke lichaamstrilling. En dat kan voor pijn en stress zorgen! Healing coach Isabelle Lambrecht vertelt je er meer over.

>> Lees verder Reageer

juni 2016

Minder moeten, meer leven!

Iedereen wil wel iets veranderen aan zichzelf, jij vast ook? Volgens healing coach Isabelle Lambrechts is dat een heel spijtige zaak. Ben jij ook een meester in 'moetjes'? Neem eens wat gas terug, 'moet' eens wat minder, en wees gewoon jezelf!

>> Lees verder Reageer

mei 2016

Er zit een ezel in ieder van ons!

"Koppige ezel!" "Gedraag je niet als een ezel!" Iedereen heeft die verwijten wel al eens naar z'n hoofd gekregen. Volgens healingcoach Isabelle Lambrecht hebben mensen en ezels meer gemeen dan je denkt. Bovendien lijkt 'de ezel uithangen' haar net de beste manier om te groeien!

>> Lees verder Reageer

april 2016

Hoe ga je om met verlies?

We hebben allemaal al wel één of ander verlies geleden. Ook al kennen we weinig zekerheden in het leven, dit lijkt er wel eentje te zijn. Bij een verlies kan je het gevoel hebben dat je onrecht werd aangedaan en blijven er negatieve gedachten rondspoken in je hoofd. Misschien kan healing coach Isabelle Lambrecht hier een ander licht op laten schijnen?

>> Lees verder Reageer

april 2016

Maak komaf met chronische stress, de onzichtbare sluipmoordenaar

Veel mensen ondervinden dagelijks last van de gejaagdheid van het hedendaagse leven. Ze kampen met vervelende pijn in de nek, schouders, spanningshoofdpijn, darmklachten, lage rugpijn of het gevoel van chronische uitputting. Healing coach Isabelle Lambrecht geeft je enkele tips om rustiger in het leven te staan, zonder die chronische stress!

>> Lees verder Reageer

maart 2016

Pijnlijke kwaaltjes? Al eens aan stoelyoga gedacht?

Als je wel eens last hebt van je lichaam, of als je problemen hebt om tot rust te komen, dan kan yoga wel eens de oplossing zijn voor jou. Door de verschillende bewegingen heel bewust te maken, neem je even de tijd om je hoofd leeg te maken en helemaal zen te worden. Dat het daarnaast ook nog eens die vervelende reuma kan verlichten, dat nemen we er uiteraard graag bij!

>> Lees verder Reageer

februari 2016

De valkuil van je verwachtingen

Verwachtingen waaraan niet voldaan worden. Je kent het wel, dat subtiele gevoel van teleurstelling. Als je verwacht dat iemand anders iets realiseert in jouw leven, kan er natuurlijk heel wat fout gaan. Healing coach Isabelle Lambrecht toont je waarom verwachtingen meer kwaad dan goed doen en geeft je tips om zelf het heft in handen te nemen!

>> Lees verder Reageer

februari 2016

Anderen helpen: altijd een goed idee?

Je wilt dat iedereen het goed heeft, dat iedereen gelukkig en gezond is. In de mate van het mogelijke draag je daar dan ook je steentje aan bij. Hulp? Advies? Je staat altijd klaar. Maar om de een of andere reden krijg je vaak stank voor dank. Je hulp lokt wel eens boze reacties of zelfs ruzie uit. Onbegrijpelijk? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht vertelt hoe je het beste een ander helpt, of net niet.

>> Lees verder Reageer

januari 2016

Het mechanisme van emoties ontrafeld

Emoties: ze kunnen je wel eens het leven zuur maken. Als je weer eens kookt van woede, angstig in een hoekje kruipt of gefrustreerd rondloopt bijvoorbeeld. Als je bewust je gedachten onder de loep neemt, kom je te weten waar die emoties precies vandaan komen. Healing coach Isabelle Lambrecht leert je het mechanisme van emoties te snappen zodat zij niet langer de baas zijn over jou!

>> Lees verder Reageer

december 2015

Wees de verandering die je wil zien

Wil jij graag dat de wereld rond je verandert, of dat iemand anders verandert? Waarom neem je niet zelf het heft in handen om die verandering teweeg te brengen? Als het enkel bij ‘willen’ blijft, en je zelf niets ‘doet’, zal je waarschijnlijk nog lang mogen wachten. Denk aan wat Gandhi ooit mooi zei: ‘Wees de verandering die je in de wereld wil zien’. SenNet healing coach Isabelle Lambrecht helpt je daarbij met enkele nuttige tips.

>> Lees verder Reageer

november 2015

Ken je het gevoel dat je vastzit in je leven?

Iedereen heeft vast wel al eens het gevoel gehad vast te zitten in het leven, geen stap vooruit te raken, wat je ook probeerde. Frustrerend, en vooral heel ontmoedigend. Dat gevoel is vaak het gevolg van onrealistische verwachtingen. SenNet healingcoach Isabelle Lambrecht toont je hoe je een einde maakt aan de illusie van trage groei.

>> Lees verder Reageer

oktober 2015

Groeien door te leren van andermans fouten?

Iedereen maakt weleens fouten. Dat hoort nu eenmaal bij het leven. Gelukkig hebben onze fouten uiteindelijk ook positieve gevolgen. We leren er niet alleen uit, maar ze verrijken ons daarnaast in onze groei. Geldt dit ook voor de fouten van anderen? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht gaat op zoek naar de waarheid.

>> Lees verder Reageer

september 2015

Laat je mening varen voor je innerlijke geluk

Hoe vaak heb je al discussies gevoerd om je gelijk te halen? Jouw mening is de juiste en daarmee basta! Soms wordt het een echte titanenstrijd, waarbij je je verdedigingsmuren hoog optrekt. Maar is dat wel nodig? Word je daar gelukkiger van? Met andere woorden: is het geen strijd voor niets? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht toont je hoe je van een verdedigende communicatie naar een open communicatie gaat.

>> Lees verder Reageer

augustus 2015

Burn-out? Tips om je energie terug te vinden!

Uitgeblust? Oververmoeid? Lusteloos? Op? Alarm! Een burn-out heeft je energievlammetje gedoofd. Je hebt te veel van jezelf gegeven, waardoor je uiteindelijk niets meer te geven hebt. De weg naar een burn-out is een geleidelijk en sluipend proces. Wat is de snelste weg naar een burn-out? En vooral: hoe bestrijd en voorkom je een burn-out? SenNet healing coach Isabelle Lambrecht toont je de snelste weg terug.

>> Lees verder Reageer

juli 2015

Waar steek jij je energie in?

Ben jij al eens bij jezelf te rade gegaan, waarbij je jezelf de vraag stelt: Wat wil IK? Vaak zitten we gevangen in de razendsnelle stroom van het leven. We zijn zo druk bezig, dat we vergeten waar we nu eigenlijk heen gaan. SenNet healing coach, Isabelle Lambrecht, moedigt je aan om regelmatig stil te staan bij wat je doet. Durf van richting te veranderen!

>> Lees verder Reageer

juli 2015

Sta bewust in het leven door meer zelfvertrouwen

“Ik kan het niet”, “Ik ben niet goed genoeg”, gedachten die onterecht te vaak door je hoofd flitsen. Tijd om je manier van denken in het algemeen en meer specifiek het denken over jezelf te veranderen! Pas dan kan je echt ten volle leven. SenNet healing coach Isabelle Lambrecht maakt komaf met je zelfondermijnende gedachten en geeft je zelfvertrouwen een zetje in de juiste richting!

>> Lees verder Reageer

juni 2015

Is filmen bedriegen? Dan is mijn passie 'bedrog'!

Je kent de Bermuda driehoek? Je kent Bermudashorts? Maar wat weet jij verder over Bermuda? Bekijk maar eens het reisfilmpje van Donvan, het geeft je meteen zin om je koffers te pakken. Hij maakte zijn film speciaal voor SeniorenNet. Stiekem hoopt hij er een Pascalleke mee in de wacht te slepen. Wat weet jij trouwens over deze SenNet trofee? Zou jij er één kunnen winnen, denk je?

>> Lees verder Reageer

september 2011

Verre reizen:

Guido (oftewel Wama 4040) en vrouwlief Ria zijn net terug van een maand Verenigde Staten. Via hun blog kon je hen de hele reis volgen. De SeniorenNetters maken al sinds '95 verre reizen. Computeren en monteren doet Guido al sinds '85. Op SenNet wil Wama je graag inspireren met zijn ervaringen.

>> Lees verder Reageer

september 2011

Soms speel ik zelfs toneel op het werk: Chris Kint (59), mentor van de nieuwe groep Toneel

Splinternieuw op SeniorenNet is de mailgroep 'Toneel'. Is jouw toneelgroep op zoek naar een nieuw stuk om te spelen? Wil ze kostuums, pruiken, decorstukken of ideeën uitwisselen? Sluit je dan aan! In de mailgroep Toneel kom je ook te weten waar je een plezant stuk amateurtoneel kunt gaan bekijken.

>> Lees verder Reageer

augustus 2011

Het is nooit te laat! Een senior wordt thrillerschrijver

Pas toen hij met pensioen ging, wist Leuvenaar Willy Bogaerts zijn jeugddroom te realiseren. Als prille zestiger publiceerde hij zijn eerste boek. Hij schreef het samen met zijn zoon Steven. Het schrijversduo is een unicum in Vlaanderen. Met 'Dodelijke Begeerte' verscheen zopas de zesde politiethriller van Bogaerts.

>> Lees verder Reageer

juli 2011

Elke dag is een geschenk: levensgenieters!

'Elke dag is een geschenk', lees je op de blog van Greta en Bob. Deze SeniorenNetters zijn echte levenskunstenaars. Hun geheim? Daar kom je misschien wel achter door verder te lezen! Of door een bezoekje te brengen aan hun blog waar ze hun reis- en kookavonturen delen met jou. Greta is ook actief in de mailgroep Photoshop. En als er iets te doen is met SeniorenNet, zijn ze van de partij!

>> Lees verder Reageer

juni 2011

Tuinieren: Wolf maakte boven een stort zijn eigen paradijs

'Er was eens een wolf die als het ware met groene vingers geboren werd. Bovenop een afvalberg creëerde hij zijn aards paradijs ...' Het klinkt als een sprookje. Maar Wolf, mentor van de mailgroep tuinieren, leeft daar écht al lang en gelukkig. Met zijn passie voor zijn romantische tuin, voor fotografie, filmen én SeniorenNet natuurlijk.

>> Lees verder Reageer

mei 2011

"Ouder worden is meer en meer weten dat je minder en minder weet" (Frank Focketyn)

Vlaams acteur en spring-in-het-veld Frank Focketyn werd 50. En daar maalt hij niet om. "Ik had het moeilijker toen ik 40 werd", zegt 'Pappie' uit Vaneigens. Eén op vijf SeniorenNetters kan niet meteen een gezicht plakken op zijn naam. Maar als je hem ziet, weet je meteen over wie het gaat. Zijn kinderen vliegen stilaan het huis uit. Frank doet zoals altijd wat hij graag doet.

>> Lees verder Reageer

mei 2011

"Ik heb zelfs overwogen om opnieuw te gaan werken, dan heb ik tenminste 8 uur rustpauze" (Garf 54j)

Niet meteen een opmerking die je verwacht van de luie, dikke kat Garfield. Aan hem heeft SeniorenNetter 'Garf' zijn nickname ontleend. Maar de lol en de ogen vertonen wel een gelijkenis. Het huis staat vol met Garfield-trofeeën. "Soms ben ik ook wel eens lui, hoor. De naam Garf past me goed."

>> Lees verder Reageer

mei 2011

E-mail deze pagina | Afdrukken | In favorieten opslaan In favorieten opslaan | Share/Bookmark
Een vraag of een probleem op SeniorenNet?
Kijk dan in het Helpcentrum (klik hier). Als je het daar niet kan vinden, helpen we je via e-mail op support@seniorennet.nl.
Untitled Document