Waar vandaan: Actueel >

Actueel - AGEAS: akkoord met claimantenorganisaties over Fortisverleden

Archief

Ageas en de claimantenorganisaties, Deminor, Stichting FortisEffect, Stichting Investor Claims Against Fortis (SICAF) en De Vereniging van Effectenbezitters VEB zullen een voorstel van schikking voorleggen aan het Gerechtshof Amsterdam voor alle burgerlijke rechtszaken over het voormalige Fortis. Het Gerechtshof Amsterdam heeft vanaf 14 maart 2016 twee maanden de tijd om zich over dit voorstel van schikking uit te spreken.

Door dit akkoord zullen alle betrokken partijen een lijn kunnen trekken onder de aanslepende en complexe rechtszaken waarvan de timing en de uitkomst onzeker zijn. Voor Ageas zelf betekent deze overeenkomst dat de Groep opnieuw beschikt over volledige strategische en financiële flexibiliteit en zich kan focussen op zijn verzekeringsactiviteiten.

Aandeelhouders die in aanmerking komen voor vergoeding zijn aandeelhouders die aandelen Fortis sa/nv of Fortis NV bezaten tussen 28 februari 2007 en 14 oktober 2008. Zij moeten voorlopig niets doen. Details over de criteria voor wie hiervoor in aanmerking komt en de procedure om vergoedingsformulieren in te dienen zullen volgen nadat het Gerechtshof Amsterdam uitspraak heeft gedaan omtrent het voorstel van schikking.

Meer informatie is beschikbaar op www.FORsettlement.com

 

 

rss