Trukje om eieren te breken
-
boeffer - Lid geworden op: 07 feb 2012, 21:58
- Locatie: In mijn zetel
3 Verschillende soorten van herkomst, van de melkboer, van AH, van Spar, scharreleieren. Na een paar van 1 soort ken je de kracht om de schaal te breken in 1 keer en een spiegelei te bakken.
Bij te zacht breken of tikken op de keukenkast moet je herhalen en is de kans op kl stukjes schaal in de pan groot. Bij te bruusk heb je een uitgelopen ei in uw pan.
De 1 breekt de schaal op een rand van kom of pan, ikke op een vlak. En er zijn nog anderen die bij een kwartelei met een schaar rondom knippen om ze heelhuids er uit te krijgen. Te riskant anders.
Of zou je eerst in een tas je ei breken?
Bij te zacht breken of tikken op de keukenkast moet je herhalen en is de kans op kl stukjes schaal in de pan groot. Bij te bruusk heb je een uitgelopen ei in uw pan.
De 1 breekt de schaal op een rand van kom of pan, ikke op een vlak. En er zijn nog anderen die bij een kwartelei met een schaar rondom knippen om ze heelhuids er uit te krijgen. Te riskant anders.
Of zou je eerst in een tas je ei breken?
W10 Wondershare Filmora Video Editor,16:9=1920*1080 ; 4:3=1440*1080, de slijtageslag duurt langer dan de waarborg
-
wardje - Lid geworden op: 04 dec 2005, 15:46
- Locatie: oostrozebeke
Je breekt het ei best waar het het meest vlak is, in het midden dus.
Een tik op een scherpe rand (bvb uw pan), dan heb je een barst in de schaal en met je duimen ga je zonder al te veel kracht de schaal openen.( anders kans op kleine stukjes schaal in je pan).
"Oefening baart kunst"! Smakelijk
Een tik op een scherpe rand (bvb uw pan), dan heb je een barst in de schaal en met je duimen ga je zonder al te veel kracht de schaal openen.( anders kans op kleine stukjes schaal in je pan).
"Oefening baart kunst"! Smakelijk
-
MichelN - Lid geworden op: 16 nov 2008, 17:44
- Locatie: Groot-Leuven
Probeer eens met een bankschroef.
"Les socialistes aiment tellement les pauvres qu'ils en fabriquent" (Jacques Godfrain)
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Begrijp echt het probleem niet, in het leger soms meer dan 300 eieren gebroken en geen enkel dooier kapot.
Begrijp niet hoe je het doet om dit te kunnen, een tik op een tas of glas en dit breekt als niks, hoe scherper de rand hoe beter het gaat .
heb het nog gedaan met één hand !
Begrijp niet hoe je het doet om dit te kunnen, een tik op een tas of glas en dit breekt als niks, hoe scherper de rand hoe beter het gaat .
heb het nog gedaan met één hand !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Ik begrijp het probleem wel!
Ik vind dat na al de jaren dat ik kook nog altijd een risicovol karwei een spiegelei bakken.
Eerst moet je dat ei al mooi zonder uitgelopen dooier gebakken krijgen.
Dan moet je het hele zootje nog eens zonder uitgelopen dooier in je bord geschoven krijgen.
Helaas , het lukt me niet altijd de klus naar behoren te klaren.
Laat staan dat ik 300 eieren zou breken zonder smossen...
Ik vind dat na al de jaren dat ik kook nog altijd een risicovol karwei een spiegelei bakken.
Eerst moet je dat ei al mooi zonder uitgelopen dooier gebakken krijgen.
Dan moet je het hele zootje nog eens zonder uitgelopen dooier in je bord geschoven krijgen.
Helaas , het lukt me niet altijd de klus naar behoren te klaren.
Laat staan dat ik 300 eieren zou breken zonder smossen...
-
Helena van Troje - Lid geworden op: 15 apr 2006, 17:07
Ik zal het een van de dagen eens proberen.
-
denlowie - Lid geworden op: 10 mei 2004, 18:05
- Locatie: gent
Iets meer vetstof gebruiken, dan slier je ei zomaar van je pan, meeste mensen gebruiken te weinig vet stoffen om te bakken.
Het is zeer moeilijk om een perfect spiegel eitje te bakken volgens de regels van de kunst.
namelijk zeer krokant eiwit en een lauw eidooier !!
En dit kan je enkel als je de juiste regels van een ei bakken volgt en je er in oefent .
En er is iets meer werk dan enkel het ei breken en in de pan doen !
Ervaring is als een tandenstoker, niemand wil de jouwe gebruiken. (R.Dorgeles)
-
Jockey - Lid geworden op: 08 dec 2009, 23:19
- Locatie: Wuustwezel
"Oefening baart kunst" Maar ik kan het na 70 jaar nog steeds niet zonder dat er 1 of 2 stukjes schaal mee in men pan liggen...wardje schreef: ↑15 okt 2019, 04:52Je breekt het ei best waar het het meest vlak is, in het midden dus.
Een tik op een scherpe rand (bvb uw pan), dan heb je een barst in de schaal en met je duimen ga je zonder al te veel kracht de schaal openen.( anders kans op kleine stukjes schaal in je pan).
"Oefening baart kunst"! Smakelijk
Weet je,je kan perfect ruzie maken en toch vrienden blijven...