Deel via

Libido verhogen op latere leeftijd: dit moet je weten!

November 2021
Ouder worden gaat vrijwel altijd gepaard met klachten. Sommige fietsen er heel gemakkelijk doorheen. Anderen ervaren zelfs zo veel klachten dat ze zich helemaal niet meer zichzelf voelen. Over veel lichamelijke- en geestelijke klachten wordt vrij gesproken. Het libido is echter iets waar doorgaans niet over gesproken wordt. En dat is jammer, want hier valt juist veel aan te doen.

Het is een feit dat het libido daalt, naarmate de leeftijd stijgt. Hierdoor hebben veel oudere koppels minder of zelfs helemaal geen seks meer. Zonde, want ook op latere leeftijd – en zeker in de menopauze – kan seks gewoon nog heel prettig zijn. Bovendien zijn er genoeg manieren om het libido te verhogen en opnieuw van een beter seksleven te genieten. Hier vind je enkele tips.

Hoger libido door te experimenteren

Opvallend genoeg kan het libido ook dalen door je gewoon te weinig met seks bezig te houden. Door hier meer mee te doen, zal je merken dat je ook steeds meer zin krijgt. Daardoor is het goed om je een keer over je tegenzin heen te zetten (doe natuurlijk nooit iets als je het écht niet wilt), vaak merk je halverwege al dat het fijner is dan gedacht. Soms vragen mensen zich tijdens de daad zelfs af waarom ze dit niet vaker doen. Terwijl ze er normaal gesproken niet aan willen denken.

Soms daalt het libido bij oudere koppels ook uit verveling. Jaren dezelfde partner, dezelfde standjes en zelfs hetzelfde ritueel. Daarom is het goed om juist op latere leeftijd wat meer te experimenteren. Bijvoorbeeld in combinatie met seksspeeltjes. Gebruik een clitoris vibrator om meer in de stemming te komen of verdiep je in andere speeltjes om jullie seksleven een boost te geven.

Vaginale droogte aanpakken

In de menopauze kun je vaginale droogte ervaren. Hierdoor kan seks veel pijnlijker aanvoelen. Waardoor je er minder van geniet en dus ook het plezier in seks verliest. Daarom is het goed om eerst dit probleem goed aan te pakken. Bijvoorbeeld door tijdens de seks de clitoris extra te stimuleren met een luchtdruk vibrator. Wanneer niets helpt, zijn er ook nog enkele middeltjes op de markt verkrijgbaar die op natuurlijke wijze de vagina vochtiger kunnen houden. Gebruik daarnaast ook extra glijmiddel om het voor jezelf en je partner prettiger te maken.

Praat met de huisarts

Er zijn verschillende middeltjes die het libido kunnen verhogen. Grijp echter niet direct naar zelfmedicatie, maar ga eerst eens in gesprek met de huisarts. De huisarts kan op basis van jouw situatie het beste plan opstellen. Soms in combinatie met medicatie, maar soms ook door enkel wat extra tips te geven. Daarnaast weet je zo ook zeker dat de middelen effectief zijn en verder geen schade aan het lichaam zullen aanrichten.

Er zijn ook stellen die baat hebben bij een sekstherapeut. Door het toepassen van enkele tips kunnen zij hun seksleven weer optimaal krijgen, zonder hier extra medicatie voor te gebruiken.

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels