Deel via

De mooiste stranden van Griekenland

May 2022
Duizenden kilometers aan langgerekte kustlijn, ruim 6000 eilandjes en prachtig weer. Pittoreske bergdorpjes, een zichtbare en zeer interessante geschiedenis en een land waar de zon altijd schijnt. Een heerlijke keuken met fijne gerechtjes en wijngaarden waar de heerlijkste wijnen worden geproduceerd. We hebben het over Griekenland natuurlijk! Dit land is zo veelzijdig, het is daarom al jarenlang een erg populaire vakantiebestemming. Er zijn ontzettend veel prachtige stranden en idyllische baaien te vinden. Welke zijn het mooist? We zetten onze favorieten graag op een rijtje.

#1 Vai Beach – Kreta

Aan de noordoostkust van het grootste eiland van Griekenland, het eiland Kreta vinden we Vai Beach. Dit populaire zandstrand is onderdeel van een beschermd gebied met vele prachtige groene palmen direct aan het strand en een stuk landinwaarts en wordt daarom ook wel palmenstrand genoemd. Een werkelijk waar prachtige groene omgeving om lekker op je handdoek neer te strijken. Je kunt er ook watersporten beoefenen en er is een leuk restaurant voor een hapje en een drankje. Daarnaast zijn er faciliteiten als strandbedjes en parasols aanwezig.

#2 Navagio Beach – Zakynthos

Het strand van Navagio, ook wel shipwreck beach of scheepswrakstrand genoemd, kan natuurlijk niet ontbreken in deze lijst. Het is een werkelijk bijzondere plek die je gezien moet hebben tijdens je vakantie op Zakynthos. Bezoek het strand via een geweldige bootexcursie, ga zwemmen in de azuurblauwe zee en verken het scheepswrak. Wat nog leuker is, ga met de (huur)auto op avontuur en geniet van deze bijzondere plek vanaf het imposante 300 meter hoge uitkijkpunt. Dramatisch steile rotsen, de kleuren van de zee, het scheepswrak dat prachtig afsteekt op het witte strand. Geen wonder dat dit een van de meest bezochte stranden van Griekenland is.

#3 Elafonisi Beach – Kreta

Een van de meest sprookjesachtige stranden vind je, in het zuidwesten van het eiland Kreta. Het is het bijzondere zandstrand van Elafonisi, dat zijn naam te danken heeft aan het eilandje dat ertegenover ligt. Dit haast magische witte strand kleurt regelmatig roze door het gruis van de aanwezige schelpen. Het helderblauwe water heeft maar een diepte van 150 meter, waardoor het een heerlijke temperatuur heeft. Wandel ook eens door het ondiepe water of via de zandbank naar het eilandje Lafonisi.

#4 Paleokastritsa – Corfu

In het noorden van het eiland Corfu zetelt het bergdorpje Paleokastritsa. Hier vind je niet één, maar wel zes mooiste stranden in een spectaculaire omgeving. Geniet in deze oude badplaats van spectaculaire rotspartijen, een azuurblauwe zee, kleine baaien en fraaie kiezelstrandjes. Ook worden er diverse watersportmogelijkheden aangeboden en vind je er fijne restaurantjes en terrassen. Strandbedjes en parasols maken het zonnen op de kiezelstrandjes een stuk aangenamer. Onze tip: huur een bootje en ontdek zelf de mooiste strandjes en baaitjes die alleen vanaf zee bereikbaar zijn!

#5 Anthony Quinn Beach – Rhodos

Vlak bij de stad Faliraki op het eiland Rhodos wacht het Anthony Quinn strand, vernoemd naar een personage uit de film The Guns of Navarone. Het strand ligt in een idyllische baai met helder turquoise zeewater. De vele rotsen en kiezels maken het een perfecte omgeving voor allerlei vissen. Bovendien is het zeewater erg rustig, ideaal dus voor duikers en snorkelaars. Verder kun je hier goed wandelen en vind je er een fijne taverne die uitkijkt over de baai.

Er zijn ontelbaar veel mooie stranden te vinden in Griekenland. De een nog idyllischer dan de ander. Niet voor niets is dit land geliefd bij veel zonaanbidders en strandliefhebbers. Er is nog zoveel meer te ontdekken. Op welk strand laat jij jouw voetdruk achter?

EXTRA VOORDEEL: 4% korting speciaal voor Seniorennet bezoekers!
Als u online vóór 31 mei 2022 een zonvakantie naar Griekenland bij ons boekt, ontvangt u nog 4% extra korting op onze toch al lage prijzen. Gebuik om de korting te verzilveren tijdens het boeken de volgende actiecode: SENIOR.
Klik hier en profiteer van dit voordeel.
Bekijk de voorwaarden op corendon.be/acties

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels