Deel via

Dit zijn de voordelen van een traplift

May 2022
Als u ouder wordt kunt u te maken krijgen met steeds meer fysieke ongemakken en kan bewegen moeilijker worden. Als u geen woonst bezit waar het gelijkvloers is kan elke dag de trap op en af gaan om boven en beneden te geraken een uitdaging worden. Een traplift kan in dat geval uitkomst bieden. Dit zijn de voordelen van een traplift in uw woonst.

U kunt langer thuis blijven wonen

Als u een woonst heeft met meerdere verdiepingen en u kunt de trap niet meer op, zou dat betekenen dat u uw woonst uit moet. Maar met een traplift geraakt u gemakkelijk boven en beneden. U gaat in de elektronische zetel zitten, drukt op de knop van de afstandsbediening en de zetel rolt naar de boven- of benedenverdiep. 

Een traplift is goedkoper dan verhuizen

Verhuizen naar een nieuwe woonst kan u veel stress opleveren en kost ook nog eens veel geld. U moet namelijk een nieuwe woonst vinden, of veel betalen voor een assistentiewoning of verzorgingstehuis. Trapliften zijn ook niet goedkoop, maar in ieder geval een pak voordeliger dan verhuizen naar een nieuwe woonst. Misschien komt u wel in aanmerking voor subsidie voor een traplift. 

Uw eigen traplift stelt uw familie gerust

Als uw familie weet dat u slecht ter been bent en niet geholpen wordt, maken ze zich misschien zorgen om u. Als u een traplift heeft en zo veilig boven en beneden geraakt zullen zij zich minder zorgen hoeven maken om uw welzijn. Trapliften hebben een zetel met een brede zitting en verstelbare armsteunen, zodat u goed zit en u vast kunt houden tijdens de verplaatsing. 

Een traplift past op elke trap

Het maakt niet uit wat voor soort trap u in uw woonst heeft. Trapliften kunnen zowel op lange rechte trappen, als op trappen met een bocht van 45° of 90° graden worden geplaatst. Ze kunnen ook op zowel grote als kleine trappen worden gemonteerd. Trapliften zijn er in vele soorten, maten en kleuren en kunnen dus mooi worden afgestemd op uw interieur. 

Een traplift werkt altijd

U hoeft niet bang te zijn dat uw traplift niet werkt als de stroom uitvalt. Trapliften werken namelijk op accu’s die automatisch worden opgeladen via het lichtnet. De accu’s gaan heel lang mee, dus u zult uw traplift in de meeste gevallen kunnen blijven gebruiken. Zodra de stroom weer is hersteld, wordt de accu weer opgeladen. U hoeft hier dus niet over na te denken. 

Mobiel en zelfredzaam met een traplift 

Het is heel belangrijk voor mensen om hun autoriteit te behouden en zelf te bepalen over hun leven. Met de trapliften van Stannah bijvoorbeeld, blijft u mobiel en zelfredzaam en wordt u niet afhankelijk van anderen. En dat is wel zo plezant. 

0 reacties

Login Registreer

Recente Artikels

Gerelateerde Artikels